?>
photo detail

Sofie havde været i gang med studiet i snart 3 år. Hun læste cand. Polit. Og var meget glad for det. Hun fandt det stadig meget spændende, selv efter 3 år med opgaver og eksamener på universitetet, og hun havde et godt forhold til sine medstuderende. Det første år havde de fået rigtig meget information om livet som studerende, og vigtige aspekter at få styr på, blandt andet råd omkring indmeldelse i fagforeninger og a-kasse. Mange af disse gode råd var dog druknet i alle de andre måske sjovere organisationer der prøvede at få fat i de ny tilkommende, og så selvfølgelig rusturen. Den havde måske nok overskygget de mere seriøst aspekter af at være studerende. Men nu da hun var over halvvejs, var hun takt med at det virkelige liv kom nærmere blevet mere fokuseret. Desuden havde hun ofte hørt hendes medstuderende diskutere vigtigheden sf en god a-kasse. Derfor følte hun nu, at det var tid til at få styr på det praktiske. Hun sad derfor nu og forsøgte at få styr på de forskellige muligheder for a-kasser der kunne være relevante for hende. Hun ville gerne finde en anden-kasse der var relevant for hende både nu som studerende men også i hendes fremtidige arbejdsliv. Derfor søgte hun blandt andet på FTF-A og Krifa. Både FTF-A og Krifa havde hun hørte meget godt om fra andre og ældre studerende.

studerende a-kasseHun kunne forstå at FTF-A er en bred, tværfaglige a-kasse, der både kunne tilbyde hende økonomiske tryghed og rådgivning, f.eks. i forhold til fremtidige jobs. Her skulle hun blot være medlem et år for at få tilbudt dagpenge og efterløn hvis hun risikerede at blive ledig, og også sygedagpenge og barsel var noget de tog sig af. Det der dog især tiltrak Sofie omkring FTF-A var, at det var gratis at være medlem så længe hun var studerende, og at hun her kunne optjene ret til dagpenge, mens hun var studerende. Du kan selv finde FTF-A her og ligesom Sofie blive klogere.

Krifa er også en mulighed

Hun søgte også på Kina, for at undersøge flere muligheder. Du finder Krifa her, hvis du vil læsere mere om dem. Her opdagede hun, at Krifa både er A-kasse og fagforening i et, og det føltes hun virkede dejlig nemt og overskueligt. De kunne blandt andet tilbyde hende professionel sparring i forhold fremtidigt arbejde, hjælpe til kompetence afklaring og økonomiske tryghed i fremtiden i form af dagpenge, sygedagpenge og efterløn. Den var også gratis for studerende under 30, og desuden var der attraktive goder som billig ulykkesforsikring og rabat på ferielejligheder. De kunne også tilbyde rabat på andre forsikringer og mange andre frynsegoder. Sofie kunne godt lide hvad hun læste. Hun havde bestemt fået stof til eftertanke og hun syntes hun nu var blevet meget klogere. Hun skulle dog have lidt tid til at tænke over tingene. Det var svært at træffe en beslutning, der som denne havde stor betydning for ens fremtid.

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RelatedPhotos

Nordicbets bonuskode er blandt de bedst på markedet
Comments: 0
Added: Author: Frode
Bliver du inspireret af dit kontormiljø?
Comments: 0
Added: Author: Frode
Casinospil er meget andet end økonomiske gevinster
Comments: 0
Added: Author: Frode
Derfor vælger flere danskere at tage på ferie i naturen
Comments: 0
Added: Author: Frode
Sådan sparer du penge med en e-cigaret
Comments: 0
Added: Author: Frode
Retro lamper er meget moderne igen
Comments: 0
Added: Author: Frode
Mange årsager til at prøve 5 2 kuren
Comments: 0
Added: Author: Frode
Undersøg alle muligheder, hvis du vil låne penge på nettet
Comments: 0
Added: Author: Frode
Efterskole skaber stærkt fællesskab
Comments: 0
Added: Author: Frode
Innovativ tilgang til genoptræning og rehabilitering
Comments: 0
Added: Author: Frode